Onbegrip voor keuze van Anderlecht om talent te laten gaan: "Echt een heel goede speler"

door: JDH
Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht staat erom bekend om heel wat spelers op te leiden en die ook te laten doorstromen naar de eerste ploeg. Maar één speler lijkt de club toch te verlaten. 

Anderlecht haalde met Kasper Dolberg en Louis Patris al twee eerste versterkingen voor volgend seizoen. Maar paars-wit liet ook al onder meer Verbruggen, Refaelov en Trébel gaan. En een jonge speler lijkt ook nog te gaan vertrekken. 

Noah Sadiki (18) speelde in het begin van vorig seizoen nog regelmatig bij Anderlecht, maar na Nieuwjaar was dat toch vooral bij de RSCA Futures. Zijn contract loopt midden 2024 af en Sadiki wil dat niet meer verlengen. Onder meer Burnley en Union toonden al interesse. 

Eric Van Meir, assistent van Wesley Sonck bij de U19, kent Sadiki en begrijpt Anderlecht niet. "Sadiki is echt een heel goede speler. Op het middenveld, rechtsachter, wingback… Hij is heel polyvalent. Het is ook een goede jongen", zei hij bij Het Tussenseizoen. 

Sadiki gaat wel nog mee op stage naar Oostenrijk, maar lijkt dus toch nog te mogen vertrekken bij Anderlecht. Anders loopt hij volgend jaar gratis de deur uit, terwijl Anderlecht nu nog wat geld aan hem kan verdienen.