Maakt Anderlecht grote fout met vertrek van belangrijk pion? "Ze zullen lang moeten zoeken"

door: JDH
Jesper Fredberg
Afbeelding bron: Photonews

Verrassing van formaat deze week. Het opleidingshoofd van Anderlecht, Jean Kindermans, maakt volgend seizoen de overstap naar Antwerp. 

 

Het vertrek van Jean Kindermans bij Anderlecht hing al langer in de lucht. Maar dat hij de overstap naar Antwerp zou maken was wel verrassend. Kindermans stond 17 jaar lang aan het hoofd van de opleiding bij Anderlecht, dat in die periode uitgroeide tot een referentie in Europa.

Volgens Urbain Haesaert, die lang het hoofd van de scouting was voor de jeugd van Anderlecht, werkte lang samen met Kindermans. Volgens Haesaert begaat Anderlecht dan ook een fout met het vertrek van Kindermans, vooral naar een concurrent zoals Antwerp. 

"Om een nieuwe Jean te vinden, zal Anderlecht lang moeten zoeken. Hij was een Anderlecht-man in hart en nieren als echte Brusselaar", zegt Haesaert bij Sporza. Maar toch twijfelt Haesaert niet dat Kindermans ook bij Antwerp zal slagen. 

"Hij ontmoet er Marc Overmars en ik heb jaren met Marc gewerkt bij Ajax. Hij is een topper. Het komt goed met hem bij Antwerp", stelt Haesaert nog.