Christian Benteke komt met verrassende uitspraken over Rode Duivels

door: BVDO
Christian Benteke
Afbeelding bron: Photonews

Vrijdag brengt bondscoach Roberto Martinez de lijst met Rode Duivels voor deze interlandbreak naar buiten. België treft Wales en Nederland in de Nations League.

Er zijn heel wat vaste waarden afwezig voor deze interlandperiode, waardoor bondscoach Roberto Martinez hoe dan ook voor enkele verrassende namen zal moeten kiezen.

Een vraagstuk is ook of Christian Benteke van de partij zal zijn. Hij trok naar DC United in de Verenigde Staten, niet meteen de plek waar de bondscoach Duivels graag ziet spelen.

“Ik had naar België kunnen terugkeren en dan had ik meer kans gemaakt om naar het WK te gaan”, zegt Benteke aan The Athletic. “Maar zo dacht ik er niet over. Voor het EK had ik het seizoen sterk beëindigd, veel gescoord, goed gespeeld. Ik werd opgeroepen, maar ik speelde uiteindelijk amper.”

En daar trok hij zijn eigen conclusies uit. “Dus ik zei tegen mijn makelaar: 'Weet je, eigenlijk maakt het niet uit.' De bondscoach kent me en weet wat ik kan brengen. Het maakt niet uit dat ik hier speel.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24