Frank Raes geeft een heel goede reden waarom Hans Vanaken mee moest naar het EK

door: BVDO
Hans Vanaken
Afbeelding bron: Photonews

Bondscoach Domenico Tedesco maakte zijn selectie voor het EK bekend. Daarin is echter geen plaats voor Hans Vanaken van Club Brugge.

Hans Vanaken speelde fantastische Champions’ Play-offs met Club Brugge, maar dat leverde de kapitein van blauwzwart geen plaatsje op in de EK-selectie van bondscoach Tedesco.

Analist Frank Raes heeft het moeilijk met het feit dan Vanaken niet van de partij is. “Tedesco heeft het niet voor hem, zoveel is duidelijk. Vreemd. Want Vanaken stelt nooit teleur en verkeert in bloedvorm”, klinkt het bij Raes in Gazet van Antwerpen.

Hij heeft zelfs een bijnaam voor Vanaken klaar en ook een specifieke taak binnen het elftal van de Rode Duivels. “De mailman, de postbode. Zo noem ik hem. Hij maakt anderen beter. Voor mij is Vanaken ook de meest natuurlijke vervanger van De Bruyne.”

Want die laatste moeten we goed soigneren. “En als we ver willen geraken in het toernooi, dan moeten we De Bruyne ook af en toe wat rust kunnen geven. In die wedstrijden had je Vanaken dan wat meer kunnen laten spelen.”