Frank Raes over zijn titelfavoriet: "Zij hebben de ruimste en meest kwalitatieve spelerskern"

door: JDH
Frank Raes
Afbeelding bron: Photonews

Union en Anderlecht openden vrijdag het nieuwe Belgische voetbalseizoen. Maar wie is nu favoriet om kampioen te worden? Frank Raes geeft zijn visie. 

Een nieuw voetbalseizoen en dus ook weer nieuwe regels. Doordat er maar 16 ploegen meer in eerste klasse spelen, telt de Champions' Play-off weer met 6 ploegen in plaats van 4 vorig seizoen. 

Frank Raes ziet redenen om Club Brugge tot de favorieten voor de titel te rekenen. "Als je de spelerskern bekijkt, dan is dat toch de ruimste en meest kwalitatieve van alle topploegen. Maar dat wil daarom niet zeggen dat ze kampioen gaan spelen", zegt hij De Morgen. 

Hij wijst onder meer naar het grote verschil tussen het Club Brugge in de Champions League en de Belgische competitie vorig seizoen. Maar Raes ziet nog redenen om te twijfelen aan Club Brugge. "Het lijkt al een tijdje of de fut eruit is."

Volgens Raes mist Club dan ook een type als Ruud Vormer in zijn topperiode. De Nederlander kon de ploeg aanjagen en op sleeptouw nemen, terwijl bijvoorbeeld Hans Vanaken die kwaliteiten heel wat minder heeft.