Cath Luyten doet straffe onthulling over haar relatie met Frank Raes: "Wenen van de pijn"

door: LHX
Cath Luyten
Afbeelding bron: Photonews

Cath Luyten en haar vriend Eshref Reybrouck verwelkomden in mei hun zoontje Jools. Uit haar eerder huwelijk met Frank Raes had Cath al een zoon, de dertienjarige Bill.

Cath Luyten geeft Jools geen borstvoeding, en daar heeft ze zo haar redenen voor, vertelt ze in 'De Columbus' aan Wim Lybaert. Toen ze aan Bill borstvoeding probeerde te geven, ging het immers helemaal mis.

"Ik had heel veel borstontstekingen", vertelt ze. "Alles zat vast. Ik kreeg dat zelfs met een pomp niet los. Dat deed zoveel zeer."

Ze volgde de raad van van goedbedoeldende vroedvrouwen, maar niets hielp. "Er was alleen een abces in de maak en koorts, koorts, koorts. Op een bepaald moment was ik zo aan het wenen van de pijn dat Frank zei: 'Wat kan ik doen?'"

En ja, Frank Raes probeerde zelf de melk los te zuigen. "Op een bepaald moment komt die erdoor en komt ze los", vertelt Cath. "En ik voelde direct een verlossing." Frank ondervond wel dat borstmelk een stevig goedje is. "Ik ben de hele nacht mottig geweest", vertelde hij haar de volgende ochtend...