KAA Gent heeft naast Orban nog meer goud in handen: “Kan een héle grote worden”

door: AVL
KAA Gent
Afbeelding bron: Photonews

Met nog vier speeldagen te gaan in de reguliere competitie staat KAA Gent op dit moment op de vierde plaats in het klassement met twee punten meer dan Club Brugge.

De Buffalo's waren zowat een heel seizoen op achtervolgen aangewezen maar kwamen dus op het juiste moment op stroomsnelheid. Een belangrijke factor hierbij was Gift Orban. De Nigeriaanse aanvaller strandde deze winter neer in de Ghelamco Arena en groeide in geen tijd uit tot een fenomeen.

Gift Orban is echter niet de enige speler die de laatste tijd in goede doen is bij de Buffalo's. Zo speelt bijvoorbeeld ook Malick Fofana op een bijzonder hoog niveau de laatste weken. Het 18-jarige goudhaantje brak dit seizoen door en wordt een grote toekomst voorspeld.

"Hij heeft alles in zich om een heel grote te worden", aldus Elimane Coulibay, T2 bij Jong Gent. "Hij is nu 18 geworden, maar als hij nog wat stapjes kan zetten qua scorend vermogen, mag hij gerust dromen van de Premier League. Eigenlijk kan hij alleen nog maar sterker worden."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24