Kevin De Bruyne zwaar teleurgesteld: "In mijn ogen totaal onbelangrijk"

door: MAB
KDB
Afbeelding bron: Photonews

Kevin De Bruyne keerde dit weekend terug naar Drongen, waar het voor hem allemaal begon. 'King Kev' tekende present op zijn eigen KDB Cup.

Het voetbal op clubniveau is eindelijk gedaan voor de meeste spelers, maar vrijdag moeten de Rode Duivels alweer aan de bak. Onze nationale ploeg neemt het in de Nations League op tegen Nederland. Thibaut Courtois liet al optekenen dat hij er niet zal bij zijn vanwege zijn pubalgie. 

Ook Kevin De Bruyne kan zich nog moeilijk opladen voor de wedstrijden tegen Nederland, Polen en Wales. De Rode Duivels moeten nog voor 14 dagen aan de bak, en dat na een loodzwaar seizoen voor sommigen. "Twee weken is gewoon te lang, maar daar kunnen wij als spelers niks aan veranderen", vertelde hij op de KDB Cup.

"Nee, ik kijk er niet echt naar uit. In mijn ogen is die Nations League onbelangrijk. Het blijven een soort oefenmatchen. En net nadat iedereen een zwaar seizoen speelde. Maar goed, we kunnen zeggen dat we meer rust willen, maar er verandert toch niks. Op het veld zullen we doen wat we moeten doen."