Philippe Clement is glashelder over de aankomende wedstrijd tegen Anderlecht

door: MRO

Club Brugge kan zich donderdag kampioen kronen in de Jupiler Pro League. Na de zege op Antwerp heeft blauw-zwart voldoende aan een punt tegen Anderlecht.

Philippe Clement was bijzonder opgetogen na de eerste zege van Club Brugge in de play-offs. "Ik ben blij dat de jongens nu in de vierde wedstrijd een overwinning gekregen hebben, dat hadden ze ook al eerder verdiend."

"Als we niet gewonnen hadden, hadden we nog altijd op de eerste plaats gestaan. Maar we zetten uiteraard een grote stap vooruit met die drie punten te behalen. Het was ook verdiend."

Club Brugge heeft aan één punt op het veld van Anderlecht voldoende, maar de coach kondigt nu al aan dat zijn team vol voor de winst zal gaan donderdag.

"We focussen op onszelf, dat doen we al heel het jaar. We gaan naar Anderlecht om die match te winnen, dat moet ons uitgangspunt zijn. We gaan niet spelen voor één punt. Dat is altijd zo geweest, we zijn altijd voor de overwinningen gegaan."

"We hebben nog altijd niets in handen. We hebben het in de komende twee wedstrijden wel in eigen handen, maar het is er nog altijd niet. De spelers moeten de focus en de drive blijven houden om binnen te halen wat ze verdienen."