Radja Nainggolan legt uit wat de Rode Duivels volgens hem missen

door: CDC
Radja Nainggolan Royal Antwerp FC
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels kenden de afgelopen toernooien een gouden generatie, maar wonnen geen enkele prijs. Radja Nainggolan meent te weten hoe dit komt.

De middenvelder van Antwerp speelt al een tijdje niet meer voor de Rode Duivels. Bondscoach Roberto Martínez selecteert hem nooit en houdt blijkbaar niet van de speler. Toch volgt Nainggolan de nationale ploeg wel.

Aan Sport Voetbalmagazine legt hij uit wat volgens hem het probleem is van de ploeg: karakter en mentaliteit. Nainggolan maakt de  vergelijking met Bosnië of Servië. "Die mannen gaan naar de oorlog voor hun land." Bij België is dat niet zo. De spelers zijn wel goed, maar de rest ontbreekt.

Ook het publiek rekent hij dat aan. "Eerlijk gezegd, als je in het Koning Boudewijnstadion speelt, merk je niks van het publiek. Ze zitten te ver. En bovendien leven ze niet voor hun nationale ploeg. De steun is niet top, zie je. Geen enkele tegenstander komt in België spelen en denkt bij zichzelf: Oei, tegen de nationale ploeg van België, dat gaat een vijandige sfeer zijn."