Rik De Mil moest fors ingrijpen bij Noa Lang: “Dit heb ik hem gezegd”

door: BVDO
Noah Lang
Afbeelding bron: Photonews

Geen speler die zo graag onder Scott Parker speelde als Noa Lang. Rik De Mil moest hem echter meteen interpelleren na zijn aanstelling.

Noa Lang was best goede maatjes met Scott Parker. Wellicht was hij ook de enige speler van Club Brugge die zich onder de Engelsman zo goed in zijn vel voelde.

Parker maakte van Lang de belangrijkste pion door hem te zeggen dat hij ook superbelangrijk was voor het team. Iets wat Rik De Mil meteen moest milderen bij de Nederlander.

“Toen ik overnam, had ik evenwel een gesprek met Noa waarin ik hem vertelde: 'Ik heb jou helemaal niet nodig op mijn eigen helft.'”, zegt Rik De Mil aan Het Laatste Nieuws.

Noa ging de bal desnoods vragen bij de centrale verdedigers om zelf de opbouw te starten, iets wat hij ook goed deed, want hij verloor nooit een bal.

“Maar was dát soort vrijheid goed voor het team? Eén keer kan dat, en twee keer ook. Maar als het een attitude wordt... Ik heb Noa uitgelegd: 'Jouw statistieken moeten omhoog: goals en assists. Dat zal enkel lukken als je weer hoger gaat staan. Je krijgt je vrijheid, maar op dié kant van het veld.’”