Teleurgestelde Hendrik Van Crombrugge doet boekje open over Anderlecht

door: AVL
Afbeelding bron: Photonews

Brian Riemer pakte afgelopen zondag uit met een stevige verrassing door niet Hendrik Van Crombrugge maar wel Bart Verbruggen in doel te posteren in de derby tegen Union.

Van Crombrugge was bij de vorige wedstrijd tegen Charleroi ook al afwezig door ziekte. Ditmaal was de eenmalige Rode Duivel echter wel volledig fit en ging het dus om een louter sportieve keuze. Het verhaal van Van Crombrugge bij Anderlecht lijkt zo op zijn einde te lopen.

Dat bevestigde Van Crombrugge na de wedstrijd tegen Union ook zelf bij VTM Nieuws. De zichtbaar teleurgestelde doelman onthulde ook dat vooral het zware contract en de penibele financiële situatie van de club een belangrijke factor waren in de beslissing.

"Iedereen kent de financiële situatie van Anderlecht. Het bestuur moet strategische en politieke keuzes maken uit financiële gronden", legt Van Crombrugge uit. "Ze hebben me gezegd dat het beter is voor iedereen dat ik vertrek. Als speler kan ik niet anders dan me erbij neerleggen, maar blij ben ik hier niet om."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24