Voetbalbond sprak met heel verrassende naam: “Heb mijn visie op Rode Duivels gegeven”

door: PMN
Rode Duivels - Theate - De Bruyne
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels zijn bijzonder goed begonnen onder de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco. Dat valt niet te ontkennen.

De Rode Duivels wonnen hun EK-kwalificiatie-interland tegen Zweden. Later werd er ook een oefenmatch tegen Duitsland gewonnen.

Tedesco kent dus een indrukwekkende start. Het zal ook de nieuwe technisch directeur Frank Vercauteren een groot plezier doen.

De voetbalbond had trouwens nog een verrassende naam in gedachten om die post van technisch directeur in te vullen. Zo spraken ze ook met Timmy Simons.

Verschillende functies vacant

"Er zijn gesprekken geweest, ja. Er was toenadering met de bond omdat er na het vertrek van Martinez verschillende functies vacant waren. Ook die van assistent-bondscoach bijvoorbeeld", legt Simons uit in Het Nieuwsblad.

"Maar goed, ik belandde op de shortlist voor die van technisch directeur en dus gaf ik mijn visie op de nationale ploeg en de voetbalbond. Uiteindelijk viel de keuze op Franky Vercauteren en dat aanvaard ik. Hij is een vakman.”

Onder de indruk van Rode Duivels

Simons legt zich dus sportief neer bij de beslissing van de voetbalbond. Hij zag deze week ook de Rode Duivels spelen.

Simons is erg onder de indruk. "Straf hoe de bondscoach deze energie erin kreeg en ook al tactisch bijstuurde. Die spelers voetballen ook op zo'n hoog niveau dat ze niet veel uitleg nodig hebben om Tedesco's boodschap te begrijpen."