VTM

Staf Coppens over vertrek naar Zweden: “Ik word bang”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Afgelopen weekend was het zover. Staf Coppens en zijn gezin zijn vertrokken naar Zweden om er hun droom van een camping te openen te verwezenlijken.

Bij een grote verhuis hoort ook opruimen. En dat deed Staf op zolder. Hoewel hij normaal alles zou bijhouden, maakte hij een drastische beslissing. “Ik wil geen ballast meenemen, geen nieuwe kamer volproppen met kartonnen dozen die pas over tien jaar weer open zullen gaan voor misschien nog een verhuis”, zegt hij in zijn column in Het Laatste Nieuws.

Staf besliste met de dozen vol herinneringen naar het containerpark te rijden. “Ik draai me nog een keer om en kijk. Ik zie mijn jeugd in een container”, schrijft hij. “Ik word bang. Gooi ik nu stukjes van mezelf weg? Laat ik nu niet te veel los?”

Loslaten

Na een gesprek met echtgenote Monique beseft Staf dat de herinneringen die hij op zolder verzamelde eigenlijk nooit daar hebben gestaan, maar al die tijd in zijn hoofd zaten. En daar nog steeds zitten.

“Het loslaten geeft ruimte. Ruimte die straks gevuld wordt met opnieuw dozen vol herinneringen die ik nog beleven moet. We zijn klaar voor het vertrek. Op naar onze grote droom. Ik sta aan de start van een wonderbaarlijke reis”, aldus Staf.