Analist ziet opmerkelijke evolutie in het wielrennen: “Kijk naar Arnaud De Lie”

door: AVL
Famenne Ardenne Classic
Afbeelding bron: Photonews

Het mondiale wielrennen raakte de laatste weken in de ban van een golf aan valpartijen. Ook kleppers genre Wout van Aert en Jonas Vingegaard werden niet gespaard.

De vele valpartijen deed recent de discussie opwaaien dat wielrenners dezer dagen veel teveel risico's nemen in het peloton. Vooral jonge renners schuwen het gevaar niet, zo stelt ook een niet nader genoemde profrenner vast bij Sporza.

De renner in kwestie denkt dat het risicovol rijden vooral het gevolg is van een betere omkadering van de jeugd in vergelijking met vroeger. "Ze zijn daardoor al op jonge leeftijd heel sterk en moeten het vak niet meer leren", zo legt hij uit."Dat ze dan ook wat meer risico's nemen, is eigen aan hun leeftijd.

De profrenner neemt Arnaud De Lie als voorbeeld. "Ik herinner me dat ze De Lie in zijn eerste profjaar een halve zot noemden in het peloton, maar nu is De Lie veel voorzichtiger. Als 21-jarige zie je geen gevaar. Maar naarmate je ouder wordt en wekenlang hebt thuisgezeten met blessures, ga je anders in het leven staan. Je begint na te denken en wordt voorzichtiger. Ook bij De Lie was dat zo."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp