Bondscoach Vanthourenhout juicht keuze Van Aert en Evenepoel toe: "Ik vind het verstandig"

door: JDH
Sven Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert en Remco Evenepoel strijden donderdag tegen elkaar voor de Belgische titel in het tijdrijden. Bondscoach Sven Vanthourenhout vindt het een goed idee.

 

Voor het eerst sinds 2020 neemt Wout van Aert nog eens deel aan het BK tijdrijden. Hij pakte toen de titel voor Victor Campenaerts en Frederik Frison. Van Aert werd ook in 2019 al eens Belgisch kampioen tegen de klok.

Toen deed ook Remco Evenepoel mee, hij werd toen als neo-prof derde, nu komt er dus een tweede duel. Na de twee tijdritten in de Ronde van Zwitserland, waar beiden niet wonnen, is het voor Van Aert en Evenepoel een belangrijke test. 

Ook bondscoach Sven Vanthourenhout is opgetogen met de keuze van Evenepoel en Van Aert om het BK tijdrijden te rijden. "Met het oog op het WK tijdrijden in augustus vind ik het bovendien verstandig van Wout en Remco", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

Want er waren dan wel twee tijdritten in Zwitserland, toch is dan nog anders dan een kampioenschap en een eendagswedstrijd vindt de bondscoach. "Het BK zal hen wijzer maken richting WK."