Bondscoach waarschuwt drie Belgische kopmannen voor het WK: "Dan riskeren ze het zichzelf moeilijk te maken"

door: JDH
Sven Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

De Belgen starten komende zondag met maar liefst negen renners aan het WK in Glasgow. Voor bondscoach Sven Vanthourenhout een heuse opdracht om iedereen op één lijn te krijgen. 

Bondscoach Sven Vanthourenhout is de rol verdeling duidelijk. "Het is voor een stuk gewoon ‘doen wat er gevraagd wordt’. En vooraf duidelijke en juiste afspraken maken over wie precies waar en wanneer zijn moment(en) kan grijpen", zegt hij bij HLN. 

Maar drie kopmannen zoals Evenepoel, Van Aert en Philipsen willen alle drie wel wereldkampioen worden. Volgens de bondscoach moeten de drie beseffen dat als ze zich elk aan hun fase van de koersen houden, dat ze ervoor kunnen zorgen dat ze wereldkampioen worden. Philipsen moet bijvoorbeeld niet op 60 kilometer van de meet al gaan aanvallen. 

Vanthourenhout waarschuwt dus nog eens zodat iedereen zich wel degelijk aan zijn afspraken houdt. "Eens ze uit hun rol treden, riskeren ze het zichzelf moeilijk te maken. En in een totaal ander gevecht verwikkeld te geraken dan gepland. Maar ik verwacht daar eerlijk gezegd weinig problemen mee."