Bondscoach wil wat kwijt over Mathieu van der Poel na drama tijdens WK mountainbiken

door: AVL
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Na zijn verovering van de wereldtitel op de weg volgde voor Mathieu van der Poel dit weekend een serieuze anticlimax op het WK mountainbiken.

Na amper drie minuten mocht de kersverse troonopvolger van Remco Evenepoel al een kruis maken over zijn wereldtitelrace in het mountainbiken. Van der Poel kwam ten val in een bocht naar rechts en moest gelijk forfait geven.

De Nederlander was na zijn verplichte opgave zichtbaar aangeslagen. Bondscoach Gerben De Knegt stak zijn poulain echter een hart onder de riem. "Hij wilde er écht wel een mooie wedstrijd van maken", klonk het onder meer bij De Knegt bij VTM Nieuws.

Ondanks de opgave van Van der Poel kwam de selectie voor de Olympische Spelen voor Nederland niet in gevaar. Deze werd namelijk donderdag na de vijfde plaats van Tom Schellekens in de U23-race, al veiliggesteld.

"Eigenlijk was er geen druk", zo benadrukt De Knegt . "Hij had inderdaad langs de kant gezellig kunnen toekijken. Maar dat deed hij dus bewust niet. Het is algemeen geweten dat Mathieu ook geen druk nodig heeft om goed te zijn en te presteren."