Dit is de tegenstander waarin Visma Lease a Bike zich heel goed verdiept

door: BVDO
Jumbo Visma Giro
Afbeelding bron: Photonews

Visma Lease a Bike is een van de toonaangevende wielerploegen in het peloton. Op elk moment proberen ze sterker voor de dag te komen.

Eén beeld in de vijfdelige documentaire All-in over Visma Lease a Bike wekt de nodige interesse op. Het is een slide die maar één seconde in beeld is, maar waarop duidelijk de namen van Pogacar en Vingegaard te zien zijn.

Het blijkt te gaan over het breekpunt zoeken van de tegenstanders te gaan, zo bevestigt Merijn Zeeman aan Het Nieuwsblad. “Ja, dat proberen we wel te doen. We verzamelen zoveel mogelijk informatie over tegenstanders”, klinkt het.

Hoe ze die informatie verzamelen, daar willen ze niet dieper op ingaan. Er worden heel veel tegenstanders gemonitord, zo geeft Merijn Zeeman nog mee. “Geen honderd. Zeg maar alle concurrenten die ons bestrijden in de domeinen waar we een prijs willen pakken. In het rondewerk en de klassiekers.”

En er is iemand die heel goed in de gaten gehouden wordt. “Niet dat we hem pas recent hebben toegevoegd, maar Remco Evenepoel is ook wel iemand waar we ons op dit moment goed in verdiepen.”