Dit vertelt Mathieu van der Poel over Wout Van Aert vlak voor het WK

door: BVDO
van der poel
Afbeelding bron: Photonews

Zondag is het hoogmis voor het WK wielrennen in ons land. Mathieu van der Poel zou wel eens roet in het eten kunnen gooien, al ziet hij Wout Van Aert als een grote favoriet.

Mathieu van der Poel leek lange tijd op weg om niet deel te nemen aan het WK in ons land, maar hij is uiteindelijk toch van de partij. En met de nodige ambities. “Het wordt een loodzware wedstrijd”, zegt de Nederlander op de website van Alpecin-Fenix.

De rugpijn lijkt voor een groot stuk weg. “Ik voel me vrij goed”, gaat Van der Poel verder. “Ik ben blij met de progressie de ik de voorbije weken gemaakt heb. Ik heb niet de beste voorbereiding gehad en ik ben er zeker van dat mijn rug na de koers pijn gaat doen.”

Wout van Aert is natuurlijk een grote favoriet, hij is er klaar voor”, klinkt het nog. “Hij zou een mooie wereldkampioen zijn. Ik ben iemand die altijd gaat voor het beste resultaat: de overwinning. Maar afhankelijk van hoe de wedstrijd verloopt, kan ik misschien ook blij zijn met een medaille of een top tien.”