Patrick Lefevere heeft het helemaal gehad en onderneemt actie: “Kwamen er niet aan te pas!”

door: AVL
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Soudal Quick-Step heeft er tot nu toe een bijzonder teleurstellend voorjaar opzitten. De mannen van Patrick Lefevere gaven niet thuis in de klassiekers.

Lefevere hoopte dit voorjaar de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van zij Wolfpack maar bleef ontgoocheld achter. Enkel Tim Merlier fleurde het voorjaar van de Belgische ploeg nog wat op met onder meer de zege in de Scheldeprijs.

De zwakke prestaties van zijn team zette Lefevere ertoe aan om actie te ondernemen. Zo riep de ambitieuze manager begin deze week een crisisoverleg bij elkaar om te zoeken naar oplossingen om het team opnieuw op de rails te krijgen.

"Het is geen geheim dat we er ook in Parijs-Roubaix niet aan te pas gekomen zijn. De centrale vraag van onze meeting lag dus voor de hand. Waar komt het gebrek aan prestaties vandaan?", zo legt Lefevere uit in zijn column in Het Nieuwsblad.

"Er kwamen veel verschillende pistes op tafel", vervolgt de manager. "Ligt het aan het materiaal?  Moeten voorjaarsrenners op hoogtestage gaan, zoals onder meer Lampaert, Alaphilippe en Pedersen in februari hebben gedaan?"

Volg Redactie24 nu op Instagram