Evenepoel reageert gevat op Vuelta-deelname van Vingegaard: "Laat ze maar doen!"

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel staat eind augustus aan de start van de Vuelta. Daar komt hij tweevoudig Tourwinnaar Jonas Vingegaard tegen.

Evenepoel had dit jaar een doel gemaakt van eindwinst in de Giro, maar moest op de eerste rustdag naar huis met corona. Nu staat hij aan de start van de Vuelta, waar plots ook Tourwinnaar Jonas Vingegaard dus aan de start zal staan. 

"Dat zal alleen maar meer spektakel opleveren in een Vuelta die sowieso al super lastig is", zei Evenepoel bij Sporza. Jumbo-Visma heeft naast Vingegaard ook nog Primoz Roglic, de Girowinnaar, als kopman. 

Maar schrik bezorgt Evenepoel dat niet. "Als je nu al schrik hebt, kun je beter niet starten. Het is een ploeg om de koers te dragen. Laat ze maar doen! Ik zal wel proberen te volgen", zegt Evenepoel nog. Hij rekent zichzelf samen met Vingegaard en Roglic tot de topfavorieten voor eindwinst. 

Evenepoel ziet deze Vuelta tegen onder meer Vingegaard als een goede leerschool voor volgend jaar. Dan staat hij voor het eerst aan de start in de Tour, tegen alle toppers in de grote rondes.