Is Evenepoel weer klaar na coronabesmetting? “Zal daarvan afhangen”

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel moest de Giro verlaten door een coronabesmetting. In de Ronde van Zwitserland komt hij nu opnieuw aan de start.

Het was een drama voor Remco Evenepoel, om zo te moeten opgeven in Italië. Ondertussen lijkt hij goed hersteld te zijn en gaat hij opnieuw van start in de Ronde van Zwitserland. Maar is Evenepoel al weer helemaal de oude?

Bij Het Nieuwsblad maakt Jan Bourgois, professor inspanningsfysiologie aan de UGent, een inschatting van wat we mogen verwachten. Al is dat niet gemakkelijk, want Evenepoel postte niet zijn data zoals hij dat vroeger deed.

“Een conditiepiek zoals hij die in de Giro had, dat lijkt me haast niet haalbaar”, zegt Bourgois. “Hij kan er wel dicht tegenaan zitten. Het is best mogelijk dat hij in Zwitserland aan 90 à 95 procent van zijn mogelijkheden kan koersen.”

Of hij echt goed is zal op een andere manier duidelijk moeten worden. “Ik vermoed dat hij vooral start met de voorbereiding op andere doelen in het achterhoofd. Daarmee wil ik niet zeggen dat Remco niet kan winnen. Dat zal van de tegenstand afhangen.”

Volgens Bourgois zou Evenepoel nooit starten in Zwitserland als hij niet in orde is. Dat risico zal een wielerploeg als Soudal-QuickStep nooit willen nemen.