Evenepoel zot van nieuwigheid in Parijs-Nice: “Ik vind het een coole regel”

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Vandaag staat in Parijs-Nice de ploegentijdrit op de agenda. Heel wat ogen staan op Remco Evenepoel gericht, door een nieuwe regel.

De voorbereiding op de ploegentijdrit in Parijs-Nice is bij Soudal-QuickStep tot in puntjes geregeld. Het is de bedoeling te scoren in de favoriete discipline van Remco Evenepoel.

Het is namelijk geen ploegentijdrit zoals een andere, waar de tijd van de vierde renner telt. Elke renner krijgt zijn eigen tijd. Dat werd vorig jaar voor de eerste keer gebruikt en organisator ASO houdt het dit jaar ook zo.

“Ik vind het een coole regel”, zegt Evenepoel aan Het Nieuwsblad. “Het is iets speciaals dat je toevoegt aan de koers, maar het enige wat verandert, is dat je een full lead out kan krijgen in de laatste kilometers.”

Al mag je onderweg geen ploegmaten verliezen dan en dat zou wel eens het grote gevaar kunnen worden voor Evenepoel en co. En dat beseft hij zelf ook wel. “Je moet vooral de inspanning van de hele ploeg goed managen. Je bent met zes à zeven man altijd sterker dan helemaal alleen.”