Ex-ploegmaat van Wout van Aert kende donkere periode: “Had nooit naar Jumbo Visma mogen gaan”

door: BVDO
Jumbo-Visma
Afbeelding bron: Photonews

Tom Dumoulin kende een bijzonder moeilijke periode bij Jumbo Visma. Uiteindelijk koos hij er zelfs voor om te stoppen met koersen.

In de documentaire Code Geel over de Tour de France 2020 wordt op pijnlijke wijze duidelijk hoe moeilijk Tom Dumoulin het had bij Jumbo Visma.

Een keuze, zo zegt hij zelf, die hij nooit had mogen maken. “Ik had behoefte aan vrijheid en autonomie en deze ploeg stond juist voor structuur. Niks slechts over die ploeg, want ze doen het fantastisch en ze hadden het, ook in mijn jaren, op en top voor elkaar”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

“Maar dat stukje waar ik juist behoefte aan had, die autonomie, raakte ik daar nóg meer kwijt. Niet met verkeerde bedoelingen, want de ploeg had het beste met mij voor, maar ik raakte het wel kwijt. Ik raakte een stuk van mezelf kwijt, waardoor het geen gelukkig huwelijk werd.”

Dumoulin heeft de beelden van de documentaire nog niet bekeken. “Dat zal sowieso confronterend zijn. Dat ik helemaal niet goed in mijn vel zat toen en heel ongelukkig was, dat zie je heel duidelijk in die film, dat is tenminste wat ik heb gehoord. Ik was er zelf bij, ik weet hoe het was, ik heb helemaal geen zin om dat nog eens terug te kijken.”