Grijpt Mathieu van der Poel meteen geel in de Tour? Ex-renner trekt harde conclusie

door: JDH
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

De start van de Tour komende zaterdag wordt voor Mathieu van der Poel de eerste koers in twee maanden. Kan hij nog eens de gele trui grijpen? 

De eerste etappe van de Tour wordt meteen een klepper. De renners krijgen een rit van 206 kilometer voorgeschoteld, met daarin vier heuvels van derde categorie en drie klimmen van tweede categorie. 

Alles samen is dat goed voor 3600 hoogtemeters. De klassementsrenners zullen meteen op de afspraak moeten zijn, maar worden ze verrast door bijvoorbeeld Mathieu van der Poel? "Nee", zegt Tom Dumoulin bij In het Wiel. 

"De klassementsploegen zullen zo nerveus zijn en zo hard rijden door die nervositeit. De rit is zo automatisch té slopend voor Van der Poel. Ik denk ook niet dat hij zijn zinnen daar op heeft gezet. Het is te zwaar."

Van der Poel heeft ook de Olympische Spelen als doel. "Ik zou mijn dagen uitzoeken, maar de laatste week me er niet meer mee bemoeien. Lekker de grupetto opzoeken en herstellen. Ik denk dat het de weg is om te knallen op de Olympische Spelen", zegt Dumoulin nog.