Tom Dumoulin haalt uit naar criticasters Remco Evenepoel: "De helft van België zit blijkbaar te wachten op het moment dat hij faalt"

door: CDC
 Tom Dumoulin
Afbeelding bron: Photonews

De Nederlandse renner Tom Dumoulin gaf in een interview aan Bahamontes zijn mening over Remco Evenepoel. En hij heeft het wel voor de vinnige Evenepoel.

Dumoulin rijdt bij Team Jumbo-Visma, dus zijn lof is niet bepaald te verwachten. Hij herinnert zich een van de eerste koersen van Evenepoel, waarbij die zich op kop zette en "fe-no-menaal" reed tot aan de voorste waaier. "Ik heb hem dat toen ook gezegd en ik zag dat mijn complimenten hem deugd deden. Sindsdien intrigeert die jongen me. We hebben altijd leuke babbels."

Dumoulin vertelt dat hij Remco een leuke, interessante gast vindt, al vindt hij Evenepoel soms wel onhandig in interviews, zoals na het mislukte WK. "Zelfs al had hij gelijk gehad, sommige dingen zeg je niet in de pers. Hij wil zichzelf te graag bewijzen, maar dat kan je hem toch niet kwalijk nemen."

De Nederlander vindt dan ook dat de kritiek op Evenepoel in België te veel en te hard is. "Ik vind het ongelooflijk wat die jongen allemaal over zich heen krijgt bij jullie. Op die leeftijd! De helft van België zit blijkbaar te wachten op het moment dat hij faalt."