Ex-wereldkampioen weet hoe Thibau Nys te kloppen is: "Er is maar één optie"

door: JDH
Thibau Nys
Afbeelding bron: Photonews

Thibau Nys is als een speer aan het nieuwe veldritseizoen begonnen. Is hij nu al dé te kloppen man voor de komende weken?

Thibau Nys zette dit jaar duidelijk een grote stap voorwaarts. Dat begon al met brons op het BK veldrijden, daarna trok hij de lijn door bij Lidl-Trek met twee overwinningen op de weg. En nu toont hij ook zijn toptalent in het veld met al twee zeges. 

De jongen Nys heeft een sterke sprint, heeft technische skills in overschot en ook een winnaarsmentaliteit. Wat kan de concurrentie, met name Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout, tegen hem beginnen? Zondag in eigen streek in Overijse zal Nys heel wat volk naar de cross trekken. 

Richard Groenendaal, de wereldkampioen van 2000, ziet op dit moment maar één manier voor Iserbyt en co om Nys te kloppen. "De enige optie is zo'n harde koers maken om de concurrentie, en in dit geval Thibau Nys, onder druk te zetten zodat ze foutjes maken", zei hij bij Play Sports.

"Of hij moet conditioneel plots tekort komen. Maar het is een enorme opgave, dat durf ik wel te zeggen op dit moment", zei de Nederlander nog.