Gianni Vermeersch verklapt het: “Dat wordt het hoofddoel voor Mathieu van der Poel”

door: BVDO
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel won Parijs-Roubaix, waarbij de teller van winst in de vijf Monumenten ondertussen al op drie staat.

Mathieu van der Poel lijkt dit jaar wel in de vorm van zijn leven te zitten. Het begon met het wereldkampioenschap veldrijden en zette zich ook helemaal door in het wegseizoen.

“Hij heeft nu in de finale net dat tikkeltje extra. Kijk maar naar de solo's die hij doet in zowel Milaan-Sanremo als Parijs-Roubaix”, zegt Gianni Vermeersch bij In de Leiderstrui.

Het lijkt wel uniek wat Van der Poel gepresteerd heeft. Dat hij dat dan zowel in Sanremo als in Roubaix kan maakt van hem de beste renner in het klassieke voorjaar.

Naast de drie gewonnen Monumenten blijven ook nog Luik en Lombardije over. Twee mooie doelstellingen nog, maar de uiteindelijke ambitie ligt volgens Vermeersch toch nog ietsje verder dan dat.

“Het zal volgens mij sowieso de ambitie zijn om die andere twee Monumenten te proberen winnen. Mits de ideale omstandigheden en een goede dag, acht ik Mathieu tot alles in staat. Maar dit jaar zal die wereldtitel toch het hoofddoel zijn.”