Greg Van Avermaet komt met straffe uitspraak over Mathieu van der Poel na WK

door: BVDO
Greg Van Avermaet
Afbeelding bron: Photonews

Gianni Vermeersch won zondag in Italië het eerste WK gravelracen. Greg Van Avermaet werd vierde en greep naast het podium.

Met Gianni Vermeersch kreeg het eerste WK gravelracen een Belgische winnaar. Thuisrijder Daniël Oss pakte het zilver. De derde plek ging naar Mathieu van der Poel, voor onze landgenoot Greg Van Avermaet.

Voor Van Avermaet was er zondag één iets bijzonder lastig in de race en dat had niks met het parcours of zo te maken. Wel het feit dat Mathieu van der Poel en Gianni Vermeersch voor dezelfde ploeg rijden. “We rijden met landen, maar ook weer niet. Mathieu had Vermeersch voorin als ploegmaat, dus er zat geen organisatie in”, zegt Van Avermaet bij Indeleiderstrui.

Van Avermaet verbaast zelfs, want van ploegtactiek was geen sprake. “Dat is heel moeilijk, want ik ben hier eigenlijk niet met mijn land. Ik heb Gianni enkel gezien voor de start, waarbij we hadden afgesproken om weg te rijden en met een klein groepje ook mee te blijven draaien. Je kan hier niet als peloton achter iemand rijden.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24