Mathieu van der Poel komt met heel mooie geste voor ploegmaat

door: BVDO
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

In de Serenissima Gravel heeft Mathieu van der Poel vrijdag mooi werk geleverd voor zijn ploegmaat en wereldkampioen Gianni Vermeersch.

Alpecin-Deceuninck wou de Serenissima Gravel duidelijk naar hun hand zetten, maar dat leverde helaas geen overwinning op. Vermeersch werd derde, Van der Poel eindigde op een achtste plaats.

“Het was een heel snelle wedstrijd”, laat Vermeersch weten bij Alpecin-Deceuninck. “We kwamen vrij snel vooraan met een grote groep, nadat vooral Mathieu en ik koers hadden gemaakt. Ik moest echter een beetje betalen voor die inspanningen halfweg de race. Ik werd verrast door een aanval en dacht dat ik in verloren positie reed. Met de regenboogtrui om mijn schouders wilde ik echter terugvechten.”

Mathieu van der Poel reed zich uit de naad voor Vermeersch, maar de overwinning was voor Robin Froidevaux. Van der Poel viel, probeerde het gat met de koploper nog te dichten en zette de leadout op voor Vermeersch. Die wist de inspanningen van zijn ploegmaat meer dan te appreciëren.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24