Herygers ziet één cross waar Nys Van der Poel en Van Aert kan bedreigen: "Zou een hoogtepunt zijn"

door: JDH
Thibau Nys
Afbeelding bron: Photonews

Thibau Nys demonstreerde woensdag in de Koppenbergcross nogmaals zijn grote talent. Wat kan de 20-jarige Nys straks tegen Van der Poel en Van Aert? 

Thibau Nys had al veel indruk gemaakt in Beringen en Waterloo, maar moet door zijn eigen fout tevreden zijn met een plek in de top tien in Ruddervoorde en Overijse. Maar in de Koppenbergcross domineerde Nys vanaf de eerste ronde en won hij ook. 

Veel veldritfans wachten wel nog altijd op de terugkeer van Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tom Pidcock. Paul Herygers ziet alvast een cross waarin Nys hen het vuur aan de schenen kan leggen. "Ik zou Nys zeker loslaten in Val di Sole (10/12), een extreme cross op sneeuw en ijs", zegt Herygers bij Sporza. 

"Hopelijk staan er daar enkele renners van de Grote Drie aan de start. Dat zou een hoogtepunt kunnen zijn voor Nys om daar uit te pakken." Maar Herygers ziet ook kansen in andere crossen. 

"Zij worden meer en meer wegrenner en zullen misschien enkele procentjes minder risico nemen in de cross. Dan zullen ze Nys aan hun been hebben", stelt Herygers nog. Het zal wellicht wachten zijn tot in december voor de terugkeer van Van der Poel, Van Aert en Pidcock.