Het driedubbele van Evenepoel en Van Aert: Lefevere onthult monsterloon van Pogacar

door: JDH
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Tadej Pogacar is een van de beste renners uit het peloton. De Sloveen verdient dan ook bijzonder stevig zijn boterham voor zijn prestaties. 

Tadej Pogacar won dit seizoen al veertien keer dit seizoen. De Sloveen won onder meer de Strade Bianche, Luik-Bastenaken-Luik, zes ritten in de Giro en ook het eindklassement. 

Vanaf volgende zaterdag gaat Pogacar op zoek naar een derde eindzege in de Tour. Pogacar wil de dubbel Giro-Tour winnen, als eerste renner sinds de Italiaan Marco Pantani in 1998. Als de Sloveen daar in slaagt, dan krijgt zal hem dat ook financieel geen windeieren leggen.

 "Ik weet niet waar ik het gehoord heb, maar blijkbaar zou Pogacar bij een perfect programma, winst in de Giro en de Tour, uitkomen op een jaarsalaris van twaalf miljoen euro. Twaalf miljoen!", zegt Patrick Lefevere bij Het Nieuwsblad. 

Dat is eeen groot verschil met andere grootheden in het peloton. Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Remco Evenepoel zouden per jaar zo'n 4 miljoen euro verdienen. Pogacar kan dus het driedubbele verdienen.