“Het wordt echt verschrikkelijk”: Remco Evenepoel grijpt meteen in

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel verkende maandag en dinsdag de laatste twee ritten van de Tour de France van komende zomer. En die zijn niet van de poes.

Samen met enkele ploegmaten reed Remco Evenepoel dinsdag de laatste 119 kilometer van de voorlaatste Touretappe van dit jaar. Maandag had hij ook al de tijdrit van de slotdag verkend.

Evenepoel was onder de indruk van het parcours voor die twee ritten, zo gaf hij aan bij de Waalse krant La Capitale. “Die voorlaatste etappe is over het algemeen zwaar, de benen zullen na drie weken pijn doen en omdat er de volgende dag een tijdrit gepland staat, is het best wel eng”, klinkt het.

“Het laatste weekend wordt verschrikkelijk. Ik ben blij dat ik deze twee verkenningen deed”, gaat hij verder. En Evenepoel voegt er meteen aan toe dat hij daardoor zal ingrijpen.

Het is voor hem duidelijk dat de voet voor deze twee ritten best van het gaspedaal genomen wordt, anders zal er niks meer over zijn voor het weekend dat volgens hem beslissend wordt voor deze editie van de Tour.