Het ziet er steeds beter uit voor Mathieu van der Poel

door: CDC
Mathieu Van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Sinds de knappe derde plaats voor Mathieu van der Poel is het al een tijdje stil rond de wielrenner. Binnen ongeveer twee weken zit zijn rustperiode er op en zal hij weer vol aan de bak moeten. De vraag is nu hoe het met zijn rug is.

Van der Poel sukkelt al een hele tijd met zijn rug en iedereen wil weten of hij er nog last van ondervindt. Ploegleider Christoph Roodhooft klinkt in de telegraaf alvast zeer hoopgevend. “Ik hoor hem minder en minder over die rug. Dat is een goed teken”.

Van der Poel had al sinds mei last en toen hij op de Olympische Spelen viel, ging het van kwaad naar erger. Hij moest zijn ambities voor de rest van het seizoen sterk bijsturen. Na een verdienstelijke 3e plek in Parijs - Roubaix kwam er een lange rustperiode om te herstellen.

Nu lijkt van der Poel effectief weer op volle kracht te zullen kunnen strijden. Roodhooft  geeft aan dat alles goed verloopt en dat van der Poel binnenkort geen last meer zal ondervinden. Zaterdag 18 december weten we meer, dan kan hij zich tonen op de  Wereldbeker van Rucphen.