Jan Bakelants scherp na incident in de Tour: "Iedereen doet maar wat"

door: JDH
Jan Bakelants
Afbeelding bron: Photonews

Jan Bakelants is niet te spreken over het incident met de motoren in de 14de etappe van de Tour. En het is dan ook tijd voor actie volgens hem. 

Tadej Pogacar moest op de Col de Joux Plane zijn aanval staken door enkele motoren die de weg blokkeerden. Velen spreken dan ook schande van het incident, ook Jan Bakelants zaterdagavond in Vive le vélo. "Te veel motards, te weinig nadars", zei hij. 

"Er moet gewoon een structurele oplossing komen", stelde Bakelants. Maar die komt er nooit. De zwarte piet wordt wel doorgeschoven door de motards voor een dag te schorsen, maar de eindverantwoordelijke, organisator ASO, ontspringt telkens de dans. Natuurlijk zal die zichzelf nooit schorsen."

Bakelants pleit dan ook voor meer professionalisering bij de organisaties. "Er moeten krijtlijnen zijn waarbinnen je jouw job moet uitoefenen. En op dit moment is dat niet het geval, want iedereen doet maar wat."

"Als het Champions League is, ga ik ook niet op het veld staan. Het is alsof Ronaldo een penalty moet trappen in de finale en dat wij dan allemaal op de grote rechthoek gaan staan", zei de ex-renner nog.