Jan Bakelants stipt grote fout van Patrick Lefevere in Parijs-Nice aan

door: BVDO
Jan Bakelants
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel leverde een sterke prestatie in Parijs-Nice. Volgens Jan Bakelants had het echter helemaal anders moeten lopen.

Remco Evenepoel deed het goed in Parijs-Nice, maar voor Jan Bakelants had het nog wat meer moeten zijn. Zeker de etappe van vrijdag zit hem nog altijd dwars.

Toen had Evenepoel onvoldoende hulp op het moment dat er achtervolgd moest worden op Jorgenson, Skjelmose en McNulty. Daar verloor Evenepoel eigenlijk Parijs-Nice.

Voor Bakelants kan het niet dat Mikel Landa niet van de partij was. “Die man die is aangenomen om er altijd te staan, Mikel Landa, die was er niet”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

“Die deed niet eens mee. Dan stel ik me vragen: waarom haal je Landa binnen voor 1 of 1,5 miljoen euro per jaar om hem dan niet op te stellen? Waar was Landa?”

Voor Bakelants was het de ideale manier geweest om automatismen op te bouwen. “Er moet blind vertrouwen zijn tussen die twee. En dat moet snel gebeuren, want ze gaan geen 35 koersen samen rijden”, besluit Bakelants.