Jasper Philipsen op de vingers getikt: “Dat is niet zijn rol”

door: AVL
Jasper Philipsen
Afbeelding bron: Photonews

Hoewel de deadline inmiddels verstreken is, zal bondscoach Sven Vanthourenhout pas volgende week maandag zijn selectie voor het WK wielrennen bekendmaken.

Naast Remco Evenepoel, die als titelverdediger automatisch geselecteerd is, zullen nog acht andere renners volgende maand aan de start verschijnen in Glasgow. Jasper Philipsen is, na zijn sterke prestaties in de Tour de France, een zekerheid in de selectie van Vanthourenhout.

Op de rustdag van de Tour afgelopen maandag blikte Philipsen alvast vooruit op het WK. De Vlam van Ham kondigde toen aan dat hij niet van plan is om op het WK achter zijn ploegmaat en goeie vriend Mathieu van der Poel aan te rijden. Vanthourenhout sprak Philipsen intussen al aan op deze uitspraak.

"Ik weet dat Sven daarover al contact heeft gehad met Jasper", zo vertelt assistent-bondscoach Serge Pauwels bij Sporza. "Het is ook niet de rol van Jasper om gaten dicht te rijden. Ik vind dat als je het truitje van Belgian Cycling aantrekt, je ook voor de nationale ploeg moet koersen."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24