Jasper Philipsen spreekt klare taal in richting van Mathieu van der Poel

door: BVDO
Jasper Philipsen Tim Merlier
Afbeelding bron: Photonews

Jasper Philipsen kon vorig jaar rekenen op de hulp van Mathieu van der Poel. Die fungeerde toen als lead-out voor onze landgenoot.

Jasper Philipsen reed een sterk 2023 bij elkaar en wil dat dit jaar nog eens over doen. Al is het wel uitkijken of hij opnieuw Mathieu van der Poel als lead-out krijgt.

“Het idee om Mathieu als mijn lead-out uit te spelen moet van Christoph en Philip Roodhooft gekomen zijn. Hij vervult die rol bovendien gewoon graag. In Roubaix gunde ik hem ook alles, en daar heb ik veel voor teruggekregen, wat ik geweldig apprecieer”, klinkt het bij Procycling.

Dit jaar kan Philipsen dat zelf hoe dan ook niet vragen aan de Nederlander. “Ik verwacht niet dat hij als wereldkampioen weer de lead-out van dienst is. In de regenboogtrui zal hij zich niet kunnen wegcijferen.”

Mathieu van der Poel is altijd welkom als lead-out, maar Philipsen zal het zelf niet vragen. Als Van der Poel het wil, dan zal hij het wel doen, zo redeneert Philipsen over de kwestie. De persoonlijke ambities van de wereldkampioen zullen dat volgens hem wel bepalen.