Johan Museeuw heeft wat bijzonders te zeggen over Wout van Aert in de Ronde van Vlaanderen

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert heeft er een straf weekend op zitten. Het ziet er dan ook naar uit dat hij klaar is voor de Ronde van Vlaanderen.

Wout van Aert won vrijdag de E3 Saxo Classic in Harelbeke en was zondag eigenlijk ook de sterkste in Gent-Wevelgem. Op en top klaar voor de Ronde van Vlaanderen van zondag zou je dan denken.

Johan Museeuw heeft zijn twijfels. “Van Aert is klaar voor de Ronde van Vlaanderen, maar ik heb niet het gevoel dat hij sterker is dan vorig jaar op dit moment, net voor hij zich moest terugtrekken uit de Ronde door een coronabesmetting”, klinkt het in La Dernière Heure.

Goed recupereren deze week is de boodschap, want voor de Ronde van Vlaanderen moet je echt helemaal fris zitten. Maar er is nog een belangrijk gegeven dat de kansen van Van Aert vergroot om Vlaanderens Mooiste te winnen.

“Het is ook belangrijk om niet de enige favoriet te zijn voor komende zondag, want van der Poel en Pogacar zullen ook favorieten zijn. Om geen extra druk uit te oefenen. Maar Van Aert heeft de nodige ervaring om deze val te vermijden.”