Johan Museeuw streng voor Wout van Aert: "Het is geen goed idee"

door: JDH
Johan Museeuw
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert zou in 2024 voor de Giro kiezen in plaats van voor de zesde keer de Tour. Maar Johan Museeuw vindt dat geen goed idee. 

Een top vijf in het eindklassement zou het doel zijn in de Giro. Dat gerucht werd gelanceerd door het Italiaanse La Gazzetta dello Sport, maar volgens Jumbo-Visma wordt er pas in december beslist over de programma's van de renners.

Johan Museeuw raadt het Van Aert alleszins toch stevig af. "Een renner moet zich focussen op waar hij goed in is en in Van Aert zijn geval zijn dat de eendagskoersen", zegt hij aan GCN. "Natuurlijk kan hij het goed doen in de Tour en een top-10 in een grote ronde halen, maar wat heeft dat voor zin?"

Van Aert heeft volgens Museeuw maar 50% kans om de Giro te winnen, terwijl hij wel 95% kans heeft om een klassieker zoals de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix te winnen. En die ambities in de Giro zouden ook een impact hebben op het voorjaar. 

"Hij moet dan één of twee kilo afvallen en een ander programma volgen. Dat betekent dat hij niet zo sterk zal zijn in de voorjaarsklassiekers. Ik denk niet dat het een goed idee is", stelt Museeuw nog.