Jonas Vingegaard doet verrassende Vuelta-voorspelling over Remco Evenepoel

door: JDH
Jonas Vingegaard
Afbeelding bron: Photonews

Jonas Vingegaard verraste door zijn deelname aan de Vuelta te bevestigen. De Deen ziet met Remco Evenepoel een stevige uitdager. 

Met Jonas Vingegaard krijgt de Vuelta de tweevoudige Tourwinnaar aan de start. De Deen vierde zijn Tourzege deze week in Nederland met een criterium een feest van Jumbo-Visma in de Efteling. Daar blikte hij al vooruit op de Vuelta.

"Ik heb geen stress, ga naar de Vuelta en mijn best doen", zei Vingegaard bij Wielerflits. "Als ik win ben ik blij, als ik niet win is het zo. Ik hoop dat Primoz (Roglic, nvdr.) dan wint, dan ben ik ook blij", zei de Deen nog. 

In de Vuelta wacht een eerste echt duel met Remco Evenepoel. Vingegaard verwacht dan ook een mooi duel met de Belgische kampioen. "Remco is een van de beste renners ter wereld, hij is een van de grootste tegenstanders in de Vuelta, ik denk zelfs de grootste."

Evenepoel is dan ook de huidige titelverdediger in de Vuelta en Vingegaard houdt dan ook rekening met hem voor de eindzege. "Hij is dé man waar we op ons moeten focussen."