José De Cauwer over Wout van Aert: "Het werd meer dan tijd"

door: JDH
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Volgens de laatste geruchten trekt Wout van Aert volgend jaar als kopman naar de Giro. Hij zou zo na jaren als knecht eens zijn kans krijgen in een grote ronde. 

Wout van Aert reed de voorbije vijf jaar vooral in dienst tijdens de Tour. Hij had een groot aandeel in de twee Tourzeges van Jonas Vingegaard, maar Van Aert mocht ook zelf zijn kans gaan. In totaal won hij negen ritten en in 2022 nam Van Aert ook de groene trui mee naar huis. 

Maar volgens het Italiaanse La Gazzetta dello Sport zou Van Aert volgend jaar dus de Giro rijden in plaats van de Tour. Hij zou ook mikken op de top 5 in het eindklassement. José De Cauwer is blij met de kans die Van Aert zou krijgen. 

"Met welke ambities Van Aert ook naar de Giro gaat, voor mij is het meer dan tijd dat hij meer voor zichzelf rijdt", zegt hij bij Sporza. Van Aert wordt 30 volgend jaar, zoveel kansen en jaren komen er dus ook niet meer voor hem.

"Dat Van Aert de voorbije jaren de rol van superknecht vervulde in de Tour, was mooi en aardig voor Jumbo-Visma en Jonas Vingegaard. Maar als hij in de Tour wat minder hard moest werken voor een ander, kon hij misschien wel wereldkampioen worden in Glasgow."