José De Cauwer stevig op de vingers getikt na uitspraak over Wout van Aert

door: JDH
Jose De Cauwer
Afbeelding bron: Photonews

Een van de meest besproken momenten van 2023 is waarschijnlijk Gent-Wevelgem. Wout van Aert gaf toen de zege weg aan zijn ploegmaat Christophe Laporte. 

Heel wat kenners uit de wielerwereld waren het niet eens met het weggeven van de zege in Gent-Wevelgem van Wout van Aert. Ook José De Cauwer uitte kritiek. "Ik heb gezegd: ‘ik zou het niet doen’", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

Maar dat viel bij Jumbo-Visma niet helemaal goed en de ploeg reageerde dan ook op de uitspraak van De Cauwer. "Daarna kreeg ik een heel epistel van (sportief manager bij Jumbo-Visma, nvdr.) Merijn Zeeman."

"Mr. De Cauwer, we kennen elkaar niet, maar het zou mooi zijn om elkaar te ontmoeten. Jij zegt nu dat wij Wout te veel druk opleggen door vooraf aan te kondigen dat het alleen om de Ronde en Roubaix draait…’ Enfin, een heel betoog."

Maar De Cauwer blijft wel bij zijn standpunt dat hij de zege in Gent-Wevelgem niet zou hebben weggegeven. Een paar dagen later won Laporte ook Dwars door Vlaanderen, Wout van Aert schreef de E3 Saxo Classic op zijn naam.