José De Cauwer trekt zijn conclusies na eerste bergetappe in Giro

door: BVDO
Jose De Cauwer
Afbeelding bron: Photonews

Het werd een rustige vrijdag voor Remco Evenepoel in de Giro. Niemand van de andere favorieten zette hem in de eerste bergetappe onder druk.

Het was een wel heel saaie bergetappe in de Giro. Drie vluchters kregen een vrijgeleide en maakten onder elkaar uit wie de dagoverwinning mocht pakken. In het peloton was er niemand die Remco Evenepoel ook maar even onder druk probeerde te zetten.

Zijn ze bang voor Evenepoel? “Schrik voor wat nog komt, vooral die 3e week dan. Maar zijn al die renners dan zo zeker dat ze dan wél tijd zullen terugnemen?”, vraagt José De Cauwer zich af bij Sporza. “Ik had toch minstens verwacht dat enkele renners van de tweede lijn zouden proberen om dichterbij te komen. Maar blijkbaar legden de kopmannen alles stil.”

De Cauwer trekt al meteen zijn conclusies. “Ze hebben schrik van de sterkte van Remco, lijkt het nu. Ze kunnen het misschien als ploeg wel doen, maar dan moet ook iemand zich al opofferen. Wie zou dat doen bij Ineos? Hart of Thomas? Blijkbaar wachten ze allebei nog. Bij UAE hetzelfde liedje. Raar.”

Zondag volgt een tijdrit. Daar kan Evenepoel de rest op een extra 30 seconden of zelfs meer zetten. Het is hopen dat er nog gekoerst zal worden. “Gaan ze hem op de volgende beklimming dan wél aanvallen? Omdat ze dan nog een minuut verderop staan?”, klinkt het nog.