José De Cauwer velt zijn oordeel over verloren tijdrit van Remco Evenepoel

door: BVDO
Jose De Cauwer
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel werd dinsdag tweede in de tijdrit van de Vuelta. Hij moest de zege laten aan Filippo Ganna.

Geen tweede ritzege voor Remco Evenepoel in deze Vuelta. Nochtans had hij er echt op gehoopt om deze tijdrit te winnen. De dagzege ging echter naar Filippo Ganna.

“Hij heeft sowieso een goeie tijdrit gereden en zoals hij zelf zei: hij heeft veel moeten geven de voorbije dagen”, laat De Cauwer weten op Sporza.

“Filippo Ganna heeft zich op een andere manier kunnen voorbereiden. Evenepoel verstopte zich daar ook niet achter, maar hij haalde het toch aan in zijn reactie. Daar vindt hij misschien een verklaring in.”

Ganna slaagde erin maar liefst vier renners die voor hem gestart waren in te halen. “Je gaat dan van de ene naar de andere. Je zou dat eigenlijk niet nodig mogen hebben en je zou je aan je pacing plan moeten houden. Wat ook bij Evenepoel niet gelukt is, zo gaf hij aan. Hij kon zijn waardes niet trappen. Dat verklaart alles.”

Het heeft dan ook geen zin om een verklaring te vinden voor de tweede plek. Dit was gewoon iets anders dan een losse tijdrit. “We moeten niet zoeken naar de reden waarom Evenepoel verloren heeft en waarom Ganna gewonnen heeft. De uitslag is de uitslag.”