Mathieu van der Poel deelt tragisch verhaal over vriendin Roxanne: “Dat heeft haar getekend”

door: AVL
Mathieu van der Poel en Roxanne Bertels
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel zit momenteel op de absolute top van zijn kunnen. In de moeilijkere momenten kan de wereldkampioen echter altijd rekenen op de steun van zijn vriendin Roxanne Bertels.

Van der Poel en Bertels leerde elkaar kennen in 2018 en wonen intussen ook al vijf jaar samen. In die periode doorzwom het koppel al heel wat watertjes. Zo was Roxanne bijvoorbeeld een baken van steun tijdens het incident op het WK wielrennen in 2022 in Australië, waarbij Van der Poel een nacht in de cel verbleef na een dispuut met twee jongeren in zijn hotel.

"Roxanne heeft alles vanaf de eerste rij meegemaakt", zo blikt Mathieu van der Poel terug bij Het Laatste Nieuws. "Zij weet wat er die nacht écht is gebeurd, en dus ook hoe onnozel die aantijgingen waren. Die hele historie heeft veel indruk gemaakt, Roxanne was erg aangedaan. Niet onbegrijpelijk: ze heeft de hele nacht aan het politiebureau staan wachten tot ik uit de cel mocht."

Ook Roxanne zelf heeft het zeker niet altijd makkelijk gehad. Zo verloor ze tien jaar geleden haar beste vriendin. "Ze heeft er een hekel aan om thuis met ruzie te vertrekken: je weet immers nooit wanneer je iemand voor de laatste keer ziet. Roxanne is daar na al die jaren nog altijd erg gevoelig voor. Haar vriendin woonde in Australië: ze heeft nooit de kans gekregen om afscheid te nemen."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24