Vriendin van Mathieu van der Poel komt met wel heel mooie woorden na wereldtitel

door: BVDO
Roxanne Bertels
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel werd zondag wereldkampioen op de weg. Vriendin Roxanne Bertels kwam met heel veel lof over de brug.

Het is wel een jaar geweest voor Mathieu van der Poel. De Nederlander reed een uitstekend veldritseizoen en voorjaar en mag daar nu ook nog eens de wereldtitel op de weg aan toevoegen.

Op Instagram heeft zijn vriendin Roxanne Bertels heel mooie woorden over Mathieu neergepend. “Jij bent een legende. Het is ongelooflijk om jou te zien toewerken naar je doelen en je bucketlist verder te zien afvinken met een te gek seizoen op de weg”, klinkt het.

“Ik heb al vaak gedacht dat ik je op je allerbeste heb zien presteren, tot je een nieuw doel met verve realiseert. Slechts enkele mensen weten hoe uitdagend het vorig jaar voor jou was. Gelukkig blijven moeilijke tijden niet duren, sterke mensen blijven wel bestaan.”

En ze ziet hem nog lang doorgaan. “Met een glimlach kun je dwars door de hel lopen. Je breekt alle records waarvan men dacht dat ze nooit gebroken konden worden. Doe het voor je familie, voor je trots, voor je land, je naam. Want op een dag sta je in de Hall of Fame. Ik ben zo terug, eerst nog wat tranen afvegen.”