Mathieu van der Poel klaar en duidelijk over Vuelta-duel met Wout van Aert

door: JDH
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel heeft er een bijzonder goed 2023 opzitten. Maar de kans is groot dat hij volgend jaar ook eens wat nieuwe koersen probeert.

De Olympische Spelen zullen een hoofdrol spelen in het programma van Mathieu van der Poel in 2024. De kans dat de Nederlander de Tour zal uitrijden, is dan ook bijzonder klein. 

Want enkele dagen na het einde van de Tour staat de cross-country mountainbiken op het programma op de Olympische Spelen. Daarna rijdt Van der Poel wellicht ook nog de wegrit in Parijs. 

Maar welke koersen Van der Poel daarna nog zal rijden, is nog een vraag. Het WK in Zürich is een optie, maar dat lijkt toch wat zwaar te zijn voor hem. Vooral als Remco Evenepoel en Tadej Pogacar aan de start zullen staan. 

Als voorbereiding op dat WK zou Van der Poel misschien eens deelnemen aan de Vuelta in augustus. Ook Wout van Aert zou deelnemen aan de Spaanse grote ronde. "Het is een mogelijkheid om naar de Ronde van Spanje te rijden", zei de wereldkampioen in een interview met Marca.

"Mijn kalender moet nog opgemaakt worden. We zullen wel zien. Na de Olympische Spelen, is de Vuelta zeker een mogelijkheid. Ik wil volgend jaar sowieso etappes winnen in een grote ronde."