Parcours voor Tour 2022 bekendgemaakt en bevat enkele stevige verrassingen

door: CDC
Tour de France
Afbeelding bron: Photonews

Vandaag werd de Tour de France van 2022 officieel voorgesteld. Het belooft weer een sprankelende editie te worden. Er staan enkele stevige beklimmingen op het programma, een goed getimed tijdrit en ze passeert weer door België.

De Tourorganisatie legde vandaag in Parijs alle kaarten op tafel. De Ronde begint dit keer met een driedaagse in Denemarken. En opvallend, dit keer zal de Ronde van start gaan op een vrijdag. Traditioneel is dat op een zaterdag.

Andere landen die ook de Ronde mogen ontvangen zijn ons land en Zwitserland. Bij ons passeert ze twee keer. Met de vierde rit door Heuvelland en rit zes start in Binche. De achtste rit is dan weer voor de Zwitsers. Daar staat een heuvelachtige finale met stijgingspercentages tot 12 procent op het programma.

Er zijn vijf aankomsten bergop:  La Super Planche des Belles Filles, Col du Granon, Alpe d'Huez, Peyragudes en Hautacam. Ook zal er een kasseienrit komen met 11 stroken, samen 20 km. De voorlaatste dag wordt een tijdrit van 40 km. Het kan dus spannend worden tot op het einde.